VERGOEDING

VERGOEDING

app

WORDT MIJN BEHANDELING VERGOED?

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars!

Als u door uw huisarts bent doorverwezen dan kunt u de maximale vergoeding voor de geleverde zorg ontvangen. Het maakt financieel (meestal) geen verschil of u naar onze kliniek komt of naar een ziekenhuis gaat.

Een eerste consult (indicatiestelling) wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering en direct na het consult is duidelijk of ook de behandeling in aanmerking komt voor vergoeding (medische indicatie).

Enkele maanden na uw verzekerde bezoek of behandeling (einde van het verzekerde behandeltraject DOT/DBC-zorgtraject) ontvangt u de zorgnota. Deze nota met het zogeheten passantentarief wordt verstuurd uit naam van Stichting Love Your Legs. Dit heeft te maken met de regels van de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit).

Omdat wij geen contracten hebben met zorgverzekeraars kunnen wij uw zorgnota niet rechtstreeks declareren en dient u deze zelf in te dienen ter vergoeding. De zorgverzekeraar bepaalt, afhankelijk van uw polis welk bedrag u vergoed krijgt.

Wanneer uw zorgverzekering niet het gehele bedrag vergoedt dan kunt u in aanmerking komen voor onze coulanceregeling. Hierbij betaalt u alleen het bedrag wat de zorgverzekeraar vergoedt en ontvangt u het gedeelte van de eigen bijdrage als korting (coulance). Zo is er voor u dus 100% vergoeding mogelijk.

Hoe ontvang ik de korting?

  • Dien de zorgnota direct in bij uw zorgverzekeraar
  • Stuur binnen de betaaltermijn de declaratiespecificatie van uw zorgverzekeraar per email naar ons toe
  • Maak de uitkering van de maximale vergoeding binnen de betaaltermijn aan ons over
  • Het niet vergoede deel (de eigen bijdrage) wordt door ons kwijtgescholden/gestopt

Houdt er wel rekening mee dat het eigen risico en budgetpolissen zijn uitgesloten van de coulanceregeling. Na 30 dagen vervalt de coulanceregeling. Voor meer informatie verwijzen wij u ook naar onze algemene voorwaarden, de website www.venocare.nl en naar www.dezorgnota.nl.

 

WAAR KUNNEN WE JE MEE HELPEN?

AFSPRAAK INPLANNEN

klok

Vraag hier eenvoudig
een consult aan

TELEFOONNUMMER

app

Bel 040 – 402 11 60
ook via Whatsapp

EMAIL

mail

Stuur ons een email
info@venocare.nl

SUMMER SEASON

Onze praktijk is tijdelijk gesloten. Rond 25 juni maken wij via Instagram bekend wanneer we weer open gaan en zal daarnaast ook de online agenda weer worden geopend. 

 

Tot snel,

Venocare