Privacy bescherming Venocare

Versie september 2019

Uw privacy is voor Venocare van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de Algemene verordering gegevensbescherming (AVG) welke sinds mei 2018 van kracht is. Dit betekent dat uw gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we doen met de informatie die u aan ons verstrekt.

Persoonsgegevens die worden verwerkt in het electronisch patiënten dossier (EPD)

Venocare kan persoons- en medische gegevens van u verwerken, doordat u gebruik maakt van de diensten van Venocare, hierbij worden de volgende gegevens verwerkt:

– Uw naw gegevens

– Uw telefoonnummer

– Uw emailadres

– Uw geboortedatum

– Uw verzekeringsgegevens en BSN

– Uw medische gegevens en medische informatie welke relevant is voor de behandeling

– Uw verwijzer en de AGB code

– Eventueel foto’s van de uitgevoerde onderzoeken

– Documenten zoals verwijzingen, hulpmiddelenaanvraag en/of machtiging

Waarom en hoelang Venocare uw gegevens nodig heeft en bewaart.

Venocare verwerkt uw persoonsgegevens om telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daarom verzoekt, en/of om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen indien u telefonisch onverhoopt niet bereikt kunt worden.

Venocare kan uw gegevens gebruiken in het kader van het uitvoeren van een met u overeengekomen behandelplan, bestaande uit medisch specialistische dienstverlening. De gegevens hebben wij ook nodig om u de benodigde en gevraagde producten, therapieën  en diensten te kunnen leveren. Bijvoorbeeld het aanmeten van compressiekousen, het afhandelen van declaraties richting zorgverzekeraars. U bent echter niet verplicht om persoonsgegevens te verstrekken. Als u ons geen of onvoldoende persoonsgegevens verstrekt, dan is het mogelijk dat wij onze werkzaamheden niet kunnen uitvoeren. Wij zijn wel wettelijk (WGBO) verplicht uw medische dossier 15 jaar te bewaren.

Statistieken en profilering

Venocare houdt statistieken bij over het gebruik van de website en onze telefoonsystemen. Met deze statistieken verbeteren we onze website om zo bijvoorbeeld alleen nog relevante informatie te laten zien. Uiteraard zal Venocare uw privacy te allen tijde respecteren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van uw telefoonnummer, e-mailadres, ip-adres en naw-gegevens. Dit gebeurt op basis van uw toestemming. Deze informatie wordt voor één jaar bewaard. 

Verstrekken aan derden

Wij werken met bepaalde bedrijven samen, die uw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen. Van deze partijen is gevestigd buiten de EU: Google & DoubleClick.

WhatsApp, contactformulier en Nieuwsbrief

Met het contactformulier kunt u ons vragen stellen of aanvragen doen.Hiervoor gebruiken wij uw e-mailadres, ip-adres, telefoonnummer en naw-gegevens. Dit doen wij op basis van uw toestemming. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat u tevreden bent met onze reactie en nemen dit indien noodzakelijk op in uw medische dossier. Zo kunnen we bij vervolgvragen deze informatie gemakkelijk terugvinden.

Wanneer u klant bent van Venocare geeft u via de behandelovereenkomst en algemene voorwaarden toestemming om een nieuwsbrief te ontvangen. U kunt zich op ieder moment eenvoudig opzeggen. Iedere nieuwsbrief bevat namelijk een afmeldlink. De gegevens worden bewaard tot zes maanden nadat u het abonnement hebt opgezegd.

Uw account

Bij bepaalde onderdelen van onze website moet u zich eerst registreren. U moet dan informatie over uzelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Daarmee maken wij een account, waarop u kunt inloggen met die gebruikersnaam en een zelfgekozen wachtwoord.

Hiervoor gebruiken wij uw naam, naw-gegevens, telefoonnummer, e-mailadres, ip-adres, factuuradres en geslacht. Hier hebben wij een legitiem belang bij. Wij bewaren deze informatie tot zes maanden nadat u het account hebt opgeheven.

Wij bewaren deze informatie zodat u ze niet steeds opnieuw in hoeft te vullen en zodat we u makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij de webwinkel. U kunt via uw accountinformatie aanpassen wanneer u dat wilt.

Reclame

Wij willen u graag reclame sturen over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij:

  • per e-mail
  • via social media
  • per telefoon

U kunt op ieder moment bezwaar maken tegen deze reclame. In elk medium staat hoe u dit eenvoudig kunt doen. Elke e-mail bevat een afmeldlink. U kunt ons blokkeren of de afmeldoptie gebruiken. U kunt dit ook aangeven wanneer u door ons wordt gebeld. Via uw account kunt u dit ook doorgeven.

Locatiegegevens

Soms is het nodig voor onze site www.venocare.nl om te achterhalen op welke plek u bent. We vragen dan apart of we dit mogen weten en alleen als u dan toestemming geeft, krijgen wij deze informatie.

Voor deze dienst gebruiken wij de navigatie- en locatiesoftware op uw telefoon, tablet of computer. Wij hebben geen controle over wat de makers van deze software (zoals Google Maps) daarmee doen. Lees dus altijd ook hun privacyverklaringen.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen

Met uitzondering van onze partners, geven wij uw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld wanneer de politie hierom verzoekt bij het vermoeden van een misdrijf).

In onze site zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens.

U kunt bij de desbetreffende site zoals bijvoorbeeld Facebook ook uw informatie opvragen.

Ga naar facebook.com/settings en klik op ‘Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’

Cookies

Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat u die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat u ons weer bezoekt.

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij geen melding met uitleg over cookies.

U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze webwinkel werken dan niet goed meer.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken te maken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat uw gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

Functionaris voor gegevensbescherming

Wij hebben een zogeheten functionaris voor gegevensbescherming aangesteld. Deze persoon is verantwoordelijk voor de privacy binnen onze organisatie. Onze functionaris voor gegevensbescherming heet Loes Bieleveld en is bereikbaar per e-mail op info@venocare.nl en per telefoon op 040 – 402 11 60 voor al uw vragen en verzoeken. Deze functionaris hebben wij conform de regelgeving niet aangemeld via de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze website wijzigt, moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Inzage, wijzigen en verwijderen van uw gegevens

Als u vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van u hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

U hebt de volgende rechten:

  • uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen
  • inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben
  • het laten corrigeren van fouten
  • het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens
  • intrekken van toestemming
  • bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

Let op dat u altijd duidelijk aangeeft wie u bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen

Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Meer over onze cookies weten?

Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken.

Volgens de wet mogen wij cookies op uw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we uw toestemming nodig.

Algemeen

In ons privacybeleid vindt u meer informatie over wie we zijn, hoe u contact met ons kunt opnemen en hoe we persoonlijke gegevens verwerken.

Uw toestemming geldt voor de volgende gebieden: Electronisch patienten dossier, www.venocare.nl en www.extracare.nl

Cookieverklaring laatst bijgewerkt op 01-10-2019 door Cookiebot.

Noodzakelijk (6)

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Naam Aanbieder Doel Vervaldatum Type
CookieConsent venocare.nl Slaat de cookiestatus van de gebruiker op voor het huidige domein 1 jaar HTTP Cookie
csrftoken instagram.com Helpt Cross-Site Request Forgery (CSRF) -aanvallen te voorkomen. 1 jaar HTTP Cookie
wc_cart_hash_# venocare.nl Niet geclassificeerd Session HTML Local Storage
wc_fragments_# venocare.nl Niet geclassificeerd Session HTML Local Storage
wp_woocommerce_session_# venocare.nl Niet geclassificeerd 1 dag HTTP Cookie

 

Statistieken (10)

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Naam Aanbieder Doel Vervaldatum Type
__utm.gif google-analytics.com Trackingscode van Google Analytics die details over de browser en computer van de bezoeker registreert. Session Pixel Tracker
__utma venocare.nl Verzamelt gegevens over het aantal keren dat een gebruiker de website heeft bezocht, evenals data voor het eerste en meest recente bezoek. Gebruikt door Google Analytics. 2 jaar HTTP Cookie
__utmb venocare.nl Registreert een tijdstempel met het exacte tijdstip waarop de gebruiker de website heeft bezocht. Gebruikt door Google Analytics om de duur van een websitebezoek te berekenen. Session HTTP Cookie
__utmc venocare.nl Registreert een tijdstempel met het exacte tijdstip waarop de gebruiker de website verlaat. Gebruikt door Google Analytics om de duur van een websitebezoek te berekenen. Session HTTP Cookie
__utmt venocare.nl Wordt gebruikt om de snelheid van aanvragen naar de server te regelen. Session HTTP Cookie
__utmv venocare.nl Slaat door de gebruiker gedefinieerde trackingparameters op voor gebruik in Google Analytics. 2 jaar HTTP Cookie
__utmz venocare.nl Verzamelt gegevens over waar de gebruiker vandaan kwam, welke zoekmachine werd gebruikt, op welke koppeling werd geklikt en welke zoekterm werd gebruikt. Gebruikt door Google Analytics. 6 maanden HTTP Cookie
_ga venocare.nl Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt. 2 jaar HTTP Cookie
_gat venocare.nl Gebruikt door Google Analytics om verzoeksnelheid te vertragen Session HTTP Cookie
_gid venocare.nl Registreert een uniek ID die wordt gebruikt om statistische gegevens te genereren over hoe de bezoeker de website gebruikt. Session HTTP Cookie

 

Marketing (13)

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Naam Aanbieder Doel Vervaldatum Type
__stid sharethis.com Registreert een uniek ID die het apparaat van de gebruiker identificeert voor terugkerende bezoeken. 1 jaar HTTP Cookie
__unam venocare.nl Slaat de navigatie van de gebruiker op de website op, inclusief welke pagina’s zijn bekeken en hoe lang de browser is gebruikt om elke pagina te bekijken. 9 maanden HTTP Cookie
ads/ga-audiences google.com Used by Google AdWords to re-engage visitors that are likely to convert to customers based on the visitor’s online behaviour across websites. Session Pixel Tracker
collect google-analytics.com Gebruikt om gegevens naar Google Analytics te verzenden over het apparaat en het gedrag van de bezoeker. Traceert de bezoeker op verschillende apparaten en marketingkanalen. Session Pixel Tracker
fr facebook.com Gebruikt door Facebook om een reeks advertentieproducten te leveren, zoals realtime bieden van externe adverteerders. 3 maanden HTTP Cookie
NID google.com Registreert een uniek ID die het apparaat van een terugkerende gebruiker identificeert. Het ID wordt gebruikt voor gerichte advertenties. 8 maanden HTTP Cookie
rur instagram.com Niet geclassificeerd Session HTTP Cookie
tr facebook.com Niet geclassificeerd Session Pixel Tracker
urlgen instagram.com Niet geclassificeerd Session HTTP Cookie

 

Niet geclassificeerd (419)

Niet-geclassificeerde cookies zijn cookies die we nog aan het classificeren zijn, samen met de aanbieders van afzonderlijke cookies.