Instructie indienen factuur van Infomedics bij uw zorgverzekeraar

Enkele maanden na uw bezoek of behandeling ontvangt u van Infomedics de factuur. Omdat wij niet gecontracteerd zijn met uw zorgverzekeraar kunnen wij niet rechtstreeks declareren en dient u deze zelf in te dienen voor vergoeding. Binnen 5-10 werkdagen ontvangt u een declaratie specificatie en de eventuele uitbetaling van de zorgverzekering.

Afhankelijk van uw verzekeraar en uw polis wordt tussen de 50 en 100 procent van het factuur bedrag via uw zorgverzekeraar vergoed. De eventuele eigen bijdrage kunt u als korting krijgen (dit noemen wij de coulanceregeling) wanneer u Venocare de declaratiespecificatie aanlevert binnen 30 dagen na ontvangst van de nota. Zo krijgt u dus altijd 100 procent vergoed!

Houdt u er dus wel rekening mee dat meestal niet het volledige factuur bedrag aan u wordt uitgekeerd omdat het altijd wordt verrekend met het (resterende) eigen risico. Dit is het gedeelte wat u altijd zelf moet betalen.

Hoe ontvang ik de korting?

  • U ontvangt van uw zorgverzekeraar de uitkering van de rekening (afhankelijk van uw polis tussen 50% – 100%)
  • Het eventueel door zorgverzekeraar ingehouden (vrijwillig) eigen risico vult u zelf aan
  • Maak de uitkering direct over aan Infomedics
  • Stuur binnen 30 dagen* de afrekenspecificatie van uw zorgverzekeraar naar ons toe: Venocare, Horst 10, 5501 DN Veldhoven

N.B. U kunt ook een scan/foto maken en mailen aan: info@venocare.nl

Het niet vergoedde deel van de zorgverzekeraar wordt na ontvangst van de afrekenspecificatie door ons geverifieerd en kwijtgescholden/gestopt (coulance).

* Indien wij binnen 30 dagen geen uitkeringsspecificatie ontvangen, dient het volledige factuurbedrag te worden voldaan en vervalt de korting.