Hyaluronzuur fillers

Voor deze behandelingen maken we uitsluitend gebruik van het tijdelijke, biologisch afbreekbare product Hyaluronzuur. Door het inspuiten van een filler komt uw huid plaatselijk een klein beetje onder spanning te staan. Dit vermindert rimpels waardoor uw gezicht mooie, gladde en natuurlijke contouren krijgt. Ook diepere rimpels kunnen we behandelen. U ziet direct resultaat.

Gemiddeld heeft u negen tot twaalf maanden plezier van uw behandeling. Veel fillers stimuleren de natuurlijke aanmaak van collageen en dragen zo bij aan een jongere huid, ook op de lange termijn. De behandeling wordt soms als gevoelig ervaren. Soms komt het voor dat het resultaat tegenvalt , bijvoorbeeld omdat er plooien of lijnen ontstaan of dat er een vervolgbehandeling noodzakelijk is.

Na inspuiting kunnen op de plaats van injectie reacties optreden zoals zwelling, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring en gevoeligheid. Deze verdwijnen meestal spontaan binnen twee tot zeven dagen. Soms wordt er een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine tijdelijke bloeduitstorting kan ontstaan.

Nazorg

Het is van belang dat u de behandelde gebieden niet scrubt, wrijft of masseert en dat u geen lichamelijk inspannende activiteiten verricht tot minstens zes uur na de behandeling. Daarnaast kunt u niet zonnebaden of gebruik maken van de sauna de eerste dagen na de behandeling. Een gezichtsbehandeling wordt tot 24 uur na de behandeling afgeraden.

DO’S

– Start met mate met injecties en laat de behandeling uitvoeren door een gecertificeerde en ervaren behandelaar.

– Luister naar uw behandelaar. Soms worden fillers afgeraden en kan Botox een beter resultaat geven.

– Stel alle vragen die u wilt stellen tijdens het consult gesprek, vooral wanneer u vastbesloten bent zich meteen te laten behandelen.

DON’TS

– Wees 100% transparant over uw medische voorgeschiedenis, het gebruik van medicijnen en supplementen en eventuele allergieën.

– Verwacht niet dat de resultaten meteen na de behandeling perfect zijn. U bent niet gewend aan de veranderingen dus geef uzelf de tijd om te wennen aan uw nieuwe uitstraling.

Hyalase (hyaluronzuur oplossen)

Als je om welke reden dan ook niet blij bent met je hyaluronzuur filler, dan kunnen we deze filler altijd oplossen. Een bepaald enzym zorgt er voor dat de hyaluronzuur moleculen worden opgelost. Dit proces noemen we hyaluronidase. Het effect hiervan is binnen een paar dagen zichtbaar.