V-Brace by Fembrace

De V-Brace is ontwikkeld door Fembrace ® en is een ondersteunend kledingstuk voor vrouwen die last hebben van een genitale verzakking en/of spataderen in de schaamstreek. Met name voor zwangere vrouwen is de V-Brace uitermate geschikt.

V-Brace bij spataderen in de schaamstreek

Spataderen kunnen niet alleen op de benen maar ook in de schaamstreek of vulva voorkomen. De vulva is het uitwendige deel van het vrouwelijke geslachtsorgaan. Hiertoe behoren onder andere de schaamlippen en de opening van de vagina. Spataderen in deze regio geven vaak pijn bij het vrijen en plassen. Verder kan zitten op een fietszadel erg pijnlijk zijn.

Het dragen van de V-Brace ondersteunt de vulva en de omliggende gebieden en voorkomt de zwelling van spataderen omdat deze worden dichtgedrukt. Hierdoor vermindert het drukgevoel. De V-Brace zorgt er bovendien voor dat terugkerend bloed uit de benen makkelijker terugstroomt en zich niet verzamelt in de lies- en bekkenregio.

V-Brace bij zwangeren

Onder invloed van hormonen neemt de hoeveelheid bloed in ons lichaam toe en verwijden de aderen. Later in de zwangerschap drukt de groeiende baarmoeder op de bloedvaten en organen in het bekken. Dit kan gepaard gaan met klachten als een gevoel van zwaarte, pijn en jeuk. Ook in deze gevallen kan de V-Brace ondersteuning en verlichting bieden.

V-Brace bij verzakkingen

Genitale verzakking is een algemene term die een verzakking van de baarmoeder, de blaas (cystocele), de dunne darm (enterocele) en de endeldarm (rectocele) omvat. Naast een gevoel van verzakking (druk en zwaarte in de schaamstreek) en pijn in de buik kunnen klachten optreden bij het plassen en ontlasting maken. De V-Brace ondersteunt de buik en de inwendige organen waardoor de klachten kunnen verminderen.

De V-Brace

Verlicht de druk op weefsels en organen in het bekken en van gezwollen spataderen in het vulvagebied. Ook is deze verstelbaar voor maximaal comfort en optimale ondersteuning en gemaakt van een zachte stof, is licht in gewicht en wasbaar in de machine.

Maatinformatie: Als algemene richtlijn raden wij u aan de maat te kiezen die gelijk staat aan uw confectiemaat. Zwangere vrouwen moeten een maat groter nemen dan hun confectiemaat van voor de zwangerschap. In het tweede en derde trimester raden wij aan twee maten groter te nemen dan oorspronkelijke confectiemaat. Indien u dit zou willen nameten adviseren we om de zwangere buik te meten. De maten die hieronder in de tabel staan zijn de heup omvangsmaten.

Let op:

De Fembrace kan niet worden geretourneerd omdat dat niet hygiënisch is.  De verpakking van het product hebben wij hierom verzegeld. Wanneer de verzegeling is verbroken, dan hebt u geen bedenktijd meer.

 Maat S

omvang in cm

32 – 34

89 – 91

Maat XL

omvang in cm

38 – 40

109 – 114

Maat M

omvang in cm

34 – 36

94 – 99

Maat 2xXL

omvang in cm

40 – 42

117 – 122

Maat L

omvang in cm

36 – 38

102 – 107

De Fembrace is hier eenvoudig te bestellen via onze webshop. U kunt ook een mailtje sturen naar info@venocare.nl met hierin uw gegevens. Wij nemen de bestelling dan nog dezelfde dag in behandeling en na ontvangst van uw betaling wordt het broekje meteen verzonden.