V-Brace by Fembrace

De V-Brace is ontwikkeld door Fembrace ® en is een ondersteunend kledingstuk voor vrouwen die last hebben van een genitale verzakking en/of spataderen in de schaamstreek. Met name voor zwangere vrouwen is de V-Brace uitermate geschikt.

Indicaties

  • V-Brace bij zwangeren en/of spataderen in de schaamstreek

Onder invloed van zwangerschapshormonen neemt de hoeveelheid bloed in ons lichaam toe en verwijden de aderen. Later in de zwangerschap drukt de groeiende baarmoeder op de bloedvaten en organen in het bekken. Dit kan gepaard gaan met klachten als een gevoel van zwaarte, pijn en jeuk. Ook kunnen spataderen voorkomen in de schaamstreek of op de vulva (het uitwendige deel van het vrouwelijke geslachtsorgaan). Hiertoe behoren onder andere de schaamlippen en de opening van de vagina. Spataderen in deze regio geven vaak pijn bij het vrijen en plassen. Verder kan zitten op een fietszadel erg pijnlijk zijn.

  • V-Brace bij verzakkingen (prolaps)

Genitale verzakking of prolaps is een algemene term die een verzakking van de baarmoeder, de blaas (cystocele), de dunne darm (enterocele) en de endeldarm (rectocele) omvat. Naast een gevoel van verzakking (druk en zwaarte in de schaamstreek) en pijn in de buik kunnen klachten optreden bij het plassen en ontlasting maken.

Functie

In bovenstaande gevallen kan de V-Brace ondersteuning en verlichting bieden. Het ondersteunt de buik en de inwendige organen waardoor de klachten kunnen verminderen en daarnaast verlicht het de druk op de weefsels en organen in het bekken en van gezwollen spataderen in het vulvagebied. De aderen worden als het ware “dichtgedrukt”. Hierdoor vermindert het drukgevoel. De V-Brace zorgt er bovendien voor dat terugkerend bloed uit de benen makkelijker terugstroomt en zich niet verzamelt in de lies- en bekkenregio.

Gebruik en maatvoering

Het broekje is verstelbaar voor maximaal comfort en optimale ondersteuning en gemaakt van een zachte stof, is licht in gewicht en wasbaar in de machine. Bij gebruik in het geval van prolaps klachten raden wij u aan de maat te kiezen die gelijk staat aan uw confectiemaat. Zwangere vrouwen moeten een maat groter nemen dan hun confectiemaat van voor de zwangerschap. In het tweede en derde trimester raden wij aan twee maten groter te nemen dan oorspronkelijke confectiemaat.

De Fembrace is hier eenvoudig te bestellen via onze webshop. U kunt ook een mailtje sturen naar info@venocare.nl met hierin uw gegevens. Wij nemen de bestelling dan nog dezelfde dag in behandeling en na ontvangst van uw betaling wordt het broekje meteen verzonden. Bij twijfels over de maatkeuze stuur ons dan een mailtje of bel met ons, wij adviseren u graag!

 Maat M

omvang in cm

36-38

94 – 99

Maat L

omvang in cm

40 – 42

109 – 114

Maat L

omvang in cm

38-40

102 – 107

Maat 2x XL

omvang in cm

42 – 44

117 – 122

Let op: De Fembrace kan niet worden geretourneerd omdat dat niet hygiënisch is.  De verpakking van het product hebben wij hierom verzegeld.