Elastische ( compressie ) kousen

Het dragen van elastische compressie kousen kan helpen klachten van de spataderen te verminderen en verergering van de spataderen tegen te gaan. Gebruik ze bijvoorbeeld als u een staand beroep heeft of tijdens de zwangerschap. Elastische kousen drukken op de aderen en bevorderen daardoor de terugstroom van bloed naar het hart. Omdat elastische kousen nauw om uw benen moeten sluiten, moeten ze heel goed passen en dus op maat worden aangemeten. Het is de bedoeling dat elastische kousen iedere dag en de gehele dag worden gedragen.

Elastische kousen moeten elk jaar worden vervangen, omdat het elastiek na die tijd te slap wordt. Zeker op warme dagen kunnen steunkousen irritatie of jeuk geven. Dat kan zijn omdat de huid van de benen wat uitdroogt door het dragen van de kousen. Belangrijk is dan om de benen goed in te smeren. In onze webshop vindt u hier eventueel een ideale crème voor. Deze crème is niet schadelijk voor de kousen, een normale bodycrème is dat namelijk vaak wel.

Voor het aanmeten van elastische kousen kunt u een verwijzing of machtiging van uw huisarts of medisch specialist meenemen maar dit is niet persee noodzakelijk. De kosten van de compressiekousen kunnen ( op indicatie ) bij uw zorgverzekering worden gedeclareerd. De vergoeding vind plaats vanuit de basisverzekering en wordt ook altijd eerst verrekend met het ( eventueel ) openstaande eigen risico.

Bij Venocare kunt u terecht voor verschillende typen compressiethulpmiddelen:

  • Therapeutisch elastische (been) kousen , in de meest modieuze kleuren en modellen,
  • Preventieve compressiekousen, voor mensen met een staand beroep of voor tijdens reizen.
  • Compressiebandages, zoals: Farrowwrap en Circaid
  • Compressiebroekjes, zoals: Fembrace, Tinkfit en Curetex

 

 

Voor de administratieve verwerking van onze declaraties van compressiekousen, compressiebandages en compressiehulpmiddelen werkt Venocare samen met Human-HealthCare (HHC). Deze naam vindt u dan ook terug op uw declaratieoverzicht van uw zorgverzekering.