CONSULT

CONSULT

CONSULT EN MEDISCHE INDICATIE

Wanneer u voor de eerste keer onze kliniek bezoekt krijgt u een vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek en een aanvullend echo-onderzoek voor de indicatiestelling. Tijdens het echo-onderzoek, ook wel duplexscan genaamd, wordt de kwaliteit van de inwendige aderen beoordeeld. De aderen worden in beeld gebracht en eventuele inwendige spataderen worden opgespoord. U kijkt zelf mee tijdens het onderzoek en krijgt direct uitleg over de uitslag. Dit onderzoek is noodzakelijk om een medische noodzaak uit te sluiten of juist vast te kunnen stellen. Aan de hand van de bevindingen stellen wij u een persoonlijk behandelplan voor. Wanneer u uitsluitend ontsierende adertjes heeft kunnen wij u vaak direct behandelen.

 

DUPLEX ONDERZOEK

De kosten van het medische consult komen voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar in aanmerking mits u verwijzing heeft van uw huisarts.

De zorgverzekeraar vergoedt de kosten van een spataderbehandeling alleen op basis van een medische indicatie. De diagnose: Chronisch veneuze insufficiëntie wordt gesteld op basis van een combinatie van uw klachten, het lichamelijke onderzoek en het duplex onderzoek. Een voorwaarde om voor vergoeding in aanmerking te komen is dat er met het duplexonderzoek een inwendige spatader wordt vastgelegd in uw medisch dossier. Er is vanuit de basis zorgverzekering geen vergoeding mogelijk voor ontsierende adertjes en oppervlakkige liggende cosmetisch bezwarende spataderen.

Wanneer u meer dan 3 jaar geleden voor het laatst onze praktijk heeft bezoekt zijn wij genoodzaakt opnieuw een indicatiestelling te doen en wordt er een consult bij u in rekening gebracht. Dit is conform de regels van de NZA.

POLIKLINIEK KAMER

WAAR KUNNEN WE JE MEE HELPEN?

AFSPRAAK INPLANNEN

SUMMER SEASON

Onze praktijk is tijdelijk gesloten. Rond 25 juni maken wij via Instagram bekend wanneer we weer open gaan en daarnaast zal ook de online agenda weer worden geopend. 

Tot snel,

Venocare