Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep wanneer u last heeft van hangende oogleden. Deze hangende oogleden zorgen vaak voor een vermoeide blik maar soms ook voorhoofdpijn. Na de ingreep zult u merken dat u weer een frisse uitstraling heeft, er minder vermoeid uitziet en het eventueel aanbrengen van oogmake-up weer een stuk gemakkelijk gaat.

Iedereen heeft een andere stand van de ogen, andere wenkbrauwen, verschil in vetophoping boven de ogen en type huid. Daarom is het belangrijk een ooglidcorrectie uit te laten voeren door een ervaren behandelaar. U kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken voor een consult om samen uw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Deze afspraak verplicht u verder tot niets.

Voor de ingreep

  • matig de inname van alcohol de avond voorafgaand aan de ingreep
  • zorg voor 2 zakjes bevroren erwtjes in de vriezer, hiermee kunt u na afloop van de ingreep goed koelen
  • u kunt het beste tot 24 uur na de behandeling niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer, dus zorg er eventueel voor dat u wordt gehaald en gebracht
  • wij adviseren u om een uur voorafgaand aan de ingreep 2 x 500 MG Paracetamol te nemen en daarnaast voldoende Paracetamol in huis te hebben voor de eerste dagen

Tijdens de ingreep

Bij een bovenooglidcorrectie wordt er een klein sneetje in de plooi van uw ooglid gemaakt. Er wordt vervolgens overtollige huid en, waar nodig, wat vet- en spierweefsel verwijderd. Daarna wordt het sneetje met een hechting gesloten en afgedekt met hechtpleisters. Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Nazorg

Direct na de ooglidcorrectie krijgt u een verkoelend oogmasker op de oogleden om zwelling en blauwe plekken te verminderen. Wij raden u aan om ook thuis de ogen goed te koelen het beste kunt u dit doen met de zakjes bevroren erwten. U mag na de ingreep de pijnstilling continueren zolang als dat nodig is.

De hechtingen worden na 1 week verwijderd, hierna is er al bijna niets meer te zien van de behandeling. U kunt wel nog een doof gevoel ervaren van de oogleden. Het is ook mogelijk dat er lichte vochtophoping ontstaat rondom de ogen. In de meeste gevallen verdwijnen deze klachten na verloop van tijd vanzelf.

Complicaties

In uitzonderlijke gevallen kan er een wondinfectie of een nabloeding ontstaan, waarvoor aanvullende behandeling noodzakelijk is. Een dergelijke complicatie is vervelend, maar heeft in de meeste gevallen geen invloed op het uiteindelijke resultaat. De dag van de ingreep kunt u niet autorijden en gedurende de eerste 2 weken na de operatie kunt u geen contactlenzen dragen en slechts beperkt make-up gebruiken.