Botox

Dit middel is afkomstig van de bacterie Clostridium Botulinum en zorgt voor een blokkering van de overdracht van neurotransmitters. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat de zenuw signalen kan overbrengen op de spier. Zonder deze signalen kan de spier zich niet of minder samentrekken.

Fronsrimpels en kraaienpootjes rond uw ogen ontstaan doordat u (on)bewust uw gezichtsspieren aanspant. Onze behandeling met Botox ontspant deze spieren en vermindert zo de rimpels in uw gezicht. Hierdoor ontstaat een zachter uiterlijk met een minder strenge uitdrukking.

Het resultaat van een behandeling met Botox ziet u binnen veertien dagen. Het effect houdt drie tot zes maanden aan. De behandeling is licht gevoelig maar niet pijnlijk. Soms komt het voor dat het resultaat tegenvalt , bijvoorbeeld omdat er plooien of lijnen ontstaan of dat er een vervolgbehandeling noodzakelijk is. Na inspuiting kunnen op de plaats van injectie reacties optreden zoals zwelling, roodheid, pijn, jeuk, verkleuring en gevoeligheid. Deze verdwijnen meestal spontaan binnen twee tot zeven dagen. Soms wordt er een bloedvaatje geraakt waardoor een kleine tijdelijke bloeduitstorting kan ontstaan.

Een risico bij het gebruik van Botox is de uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen. In dat geval ontstaat er tijdelijk een hangend ooglid. Er zijn ook gevallen bekend van hoofdpijn na de behandeling. Omdat Botox tijdelijk werkt, zijn de bijwerkingen ook tijdelijk. Hoe vaak welke complicatie voorkomt, is niet bekend.

Nazorg

Het is van belang dat u tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen! Daarbij geldt ook dat u de behandelde gebieden niet scrubt, wrijft of masseert en dat u geen lichamelijk inspannende activiteiten verricht tot minstens zes uur na de behandeling. U kunt de eerste dagen na de behandeling niet zonnebaden of gebruik maken van de sauna. Een gezichtsbehandeling wordt tot 24 uur na de behandeling afgeraden.

DO’S

– Start met mate met injecties en laat de behandeling uitvoeren door een gecertificeerde en ervaren behandelaar.

– Luister naar uw behandelaar. Soms wordt Botox afgeraden en kan een filler een beter resultaat geven.

– Stel alle vragen die u wilt stellen tijdens het consult gesprek, vooral wanneer u vastbesloten bent zich meteen te laten behandelen.

DON’TS

– Wees 100% transparant over uw medische voorgeschiedenis, het gebruik van medicijnen en supplementen en eventuele allergieën.

– Verwacht niet dat de resultaten van de eerste Botox behandeling perfect zijn. U bent niet gewend aan de veranderingen dus geef uzelf de tijd om te wennen aan uw nieuwe uitstraling.