Het inspuiten van ontsierende adertjes (sclerocompressie therapie)

Bij sclerocompressietherapie prikken we de kleine vaatjes aan met een dun naaldje en vervolgens spuiten we een irriterende vloeistof (sclerosans ) in waardoor de vaatwanden aan elkaar kleven. Om dit laatste nog eens extra te bewerkstelligen moet u soms na de inspuitingen een steunkous dragen en vragen wij u veel te lopen en te bewegen. Hoe lang u na de inspuitingen deze kous moet dragen, is afhankelijk van de uitgebreidheid van de ontsierende adertjes.

Na de behandeling is het raadzaam vier weken niet naar de sauna te gaan of een warm bad te nemen. Ook direct zonlicht op het behandelde gebied is de eerste tijd af te raden. Dus als u in de zon wilt smeer dan altijd een SPF op de behandelde plekjes.

Het geneesmiddel dat we toedienen is Aethoxyskerol. Dit middel verhardt en verschrompelt de oppervlakkig gelegen vaatjes. Complicaties en lokale reacties komen soms voor. Wanneer het sclerosans uit het bloedvat lekt, kan er lokaal een wondje ontstaan wat soms moeilijk geneest. Een andere reactie is pigmentatie op de plek waar behandeld is. deze bruinverkleuring van de huid kan veroorzaakt worden door het moeilijk opruimen van het ijzer in het bloed door uw lichaam. De pigmentaties verdwijnen meestal pas na enkele maanden tot één a twee jaar.

In veel gevallen vragen wij u na een aantal weken terug te komen voor een tweede sessie omdat meestal meerdere behandelingen nodig zijn. Ook kan het voorkomen dat we been voor been behandelen in verband met de uitgebreidheid. Wanneer u voor de eerste keer Venocare bezoekt, maken wij een inschatting hoe vaak wij u zullen moeten behandelen. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.