Het verwijderen van oppervlakkige spataderen middels de Muller methode

Bij deze behandeling wordt de ontsierende of lastgevende (spat)ader verwijderd. Na een plaatselijke verdoving worden kleine sneetjes gemaakt. Via deze incisies wordt de spatader met een klein haakje aangehaakt en naar buiten getrokken. De ingreep is vrijwel pijnloos, het trekken aan de adertjes kan soms wel een vervelend gevoel geven. Na deze behandeling is slechts 48 uur een steunkous nodig en mag u uw dagelijkse bezigheden meteen hervatten!

Tijdens de behandeling

U krijgt een plaatselijke verdoving op alle aangetekende zichtbare opliggende spataderen. De spatader wordt middels mini-sneetjes met een klein haakje aangehaakt en naar buiten getrokken. De prikjes voor de verdoving kunnen gevoelig zijn en de rest van de ingreep kan een pijnlijk trekkend gevoel geven.

Na de behandeling

Naderhand draagt u de eerste 48 uur dag-en-nacht een compressiekous. Dagelijkse activiteiten en zelfs sporten mag u meteen hervatten. Wel is het raadzaam twee tot vier weken niet naar de sauna te gaan of een warm bad te nemen. Ook zwemmen wordt de eerste week afgeraden. Bij een operatieve behandeling van spataderen is er een kleine kans op complicaties. De mogelijke bijwerkingen zijn: nabloeding (zelden), wondinfectie (zelden) en trombose (zeer zelden). Het is normaal dat er na de ingreep forse blauwe plekken ontstaan deze zullen na een aantal weken volledig verdwijnen. Direct zonlicht op de verse littekentjes is de eerste tijd af te raden. Dus als u in de zon wilt smeer dan altijd minimaal een SPF30 op de behandelde plekjes.